Tjäna pengar till klassen eller föreningen på följande sätt

Klass- och föreningsförsäljning är en trend som är på uppåtgående Sverige just nu. Det som de flesta klassföreståndare eller föreningsledare inte riktigt vet är vilka olika alternativ det finns till dessa aktiviteter. För att du som ledare ska få en överblick över de olika alternativen som finns, så har vi tagit fram en lista åt dig.

Hösten är ofta en sådan tidpunkt på året när klasser och föreningar börjar drömma om olika typer av gruppresor. Det kan handla om att resa till London på en klassresa eller att föreningen ska få delta i den där exklusiva cupen utomlands. Drömmar går ofta att förverkliga om man bara vet hur man ska göra. Det är just där ofta skon klämmer för de flesta ledare: de vet inte hur de ska gå tillväga för att lyckas dra in pengar till sina ungdomar. Av den anledningen kommer nu en lista med olika alternativ redovisas i detta blogginlägg.

Pappersprinsen – en mästare på julpapper

Pappersprinsen är ett företag som sedan 2012 har hjälpt klasser att tjäna pengar genom olika former av försäljningsåtgärder. Deras produktutbud består under hösthalvåret av trendiga julpapper och julpaket innehållande allt som du behöver för att kunna slå in dina julklappar. Provisionen är också god: säljer du tex för 100 kr får du 50 kr till din egen ficka. Du har alltså 50 % provision på allt, vilket är en riktig god avkastning. De har även en mycket god service under hela din säljprocess. Enligt mig är detta helt klart ett av Sveriges bästa sätt att tjäna pengar till klassen eller föreningen. Det som gör detta alternativet så bra är den goda provisionen och servicen man får av dem. När jag själv anlitade dem, så kunde jag när som helst kontakta dem och få en mycket god service under hela min säljprocess. Om du vill komma i kontakt med dem, så gör di det enklast genom att besöka deras hemsida: https://www.pappersprinsen.se/.

Baka och ställ dig utanför en livsmedelsbutik

Ett annat lite mer traditionellt sätt att tjäna pengar till klassen eller föreningen är att dra ut skjortärmarna och ställa sig och baka. Eller vänta ett slag. Du ska inte baka, utan dina ungdomar ska ställa sig att baka. När dessa frestande bakverken är färdiga är det sedan bara att kontakta en livsmedelsbutik och fråga om det finns möjlighet att ställa sig utanför dem och börja sälja. Livsmedelsbutiker brukar sällan vara negativt inställda till detta. Det enda negativa med detta alternativ är att avkastningen knappast blir lika stor som hos tex Pappersprinsen, men du kan garanterat tjäna en god summa pengar på detta.

Arrangera en loppmarknad i skolans regim

Den aktuella klimatdebatten har knappast undgått någon människa. Vill man vara lite trendig och hänga med i denna tidsaktuella fråga, så kan man enkelt göra detta genom att arrangera en loppmarknad. Ungdomarna ska själva samla in grejerna, fixa lokalerna och sedan även sälja själv. De lär sig med andra ord genom detta att samarbeta och sälja. Nyttiga saker som de kommer ha nytta av resten av livet. Det viktigaste är ju självklart även att de tjänar pengar och kan åka på den klassresan de drömmer om.

Som ni märker finns det otroligt många olika sätt att tjäna pengar till klassen eller föreningen. Det viktigaste tror jag är att ungdomarna tjänar pengar, utan att de faktiskt lär sig vikten av att samarbeta och sälja. Detta är erfarenheter som de i framtiden kommer att ha stor nytta av inom vilken bransch de än komma vara verksamma inom. Det är även en mycket kul aktivitet att bedriva både för dig och ungdomarna. Hoppas nu att denna text har givit dig inspiration att börja sälja. Lycka till och ha kul under din resa!